Točno pred dvajsetimi leti, 6. maja 2004 popoldne, v času zgodovinskega včlanjenja Slovenije v Evropsko unijo, smo v organizaciji Društva učiteljev geografije Slovenije slovenski šolski geografi na Poljanski gimnaziji v Ljubljani na prisrčni slovesnosti  gostili prof. dr. Hartwiga Haubricha iz nemškega Freiburga. Med nas je prišel kot nekdanji dolgoletni in zaslužni predsednik mednarodne komisije IGU za geografsko vzgojo in izobraževanje. Kot nosilec mednarodnega projekta Moja prihodnost v Evropi nam je predaval o Novi Evropi in organiziral aktivno sodelovanje dijakov in dijakinj ter profesorjev geografije iz Slovenije v obliki pisnih, doma in v tujini objavljenih prispevkov. Prof. dr. Hartwigu Haubrichu je DUGS za izjemne dosežke na področju šolske geografije in za zgledno sodelovanje s slovensko šolsko geografijo podelil posebno priznanje Blaža Kocena. Profesor, ki se ga vedno radi spominjamo, preživlja svojo starost umsko čil na svojem domu v kraju St. Peter pri Freiburgu.

Dr. Jurij Kunaver in Rožle Bratec Mrvar

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)