3. aprila je Zveza geografov Slovenije načrtovala predavanja, okrogle mize, delavnice, dejavnosti, tiskovna konferenca, stojnice na Prešernovem trgu in druge dogodkie ter obilo srečanj povsod po Sloveniji. Od vsega pričakovanega so uspeli ohraniti troje: videokonferenčno srečanje na daljavo in podelitvi nagrad: za najboljše diplomsko ali magistrsko delo in za najboljše fotografije.

Videokonferenčno srečanje se je pričelo ob sončnem zahodu. Namen srečanja sta povzela dr. Eva Konečnik Kotnik in predsednik Zveze geografov Slovenije. Razglasila sta, da je najboljše študentsko delo raziskava Teje Bezgovšek Svetlobno onesnaženje – Projektni pristop v srednješolskem  izobraževanju.

Rožle Mrvar Bratec, predsednik Društva učiteljev geografije Slovenije, je razglasil najboljše mlade fotogeografe: Tajda Bremec, OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica, Matej Lozar, OŠ Šempas, Miha Vetter, OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem; Andrej Konič, Elektro in računalniška šola – Šolski center Nova Gorica, Andrej Poplašen, Gimnazija Nova Gorica, Valentina Kreft, Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota; Luka Požar, Fakulteta za humanistične študije, Univerza na Primorskem; Aleš Zver, Filozofska fakulteta – oddelek za geografijo – Maribor; Nastja Fekonja, Filozofska fakulteta, Univerza v Mariboru.

Nagrajene fotografije si lahko ogledate tukaj: http://dugs.splet.arnes.si/fotogalerija/?album=all&gallery=55

Fotografije, ki so prispele na natečaj si lahko ogledate tukaj: http://dugs.splet.arnes.si/fotogalerija/?album=all&gallery=53

(Skupno 324 obiskov, današnjih obiskov 1)