Društvo učiteljev geografije Slovenije je 5. in 6. junija uspešno izpeljalo mednarodno konferenco Podnebne spremembe. Na njej je 51 predavateljev iz sedmih evropskih držav predstavilo referate o poučevanju o podnebnih spremembah v osnovnih in srednjih šolah.
Tuji predavatelji so predvsem poudarjali pomen mednarodnega povezovanja šol in državljanov. Domači predavatelji so predstavili združenja in institucije, ki šolam lahko pomagajo pri nazornem in ustvarjalnem pouku o podnebnih spremembah, učitelji pa so pokazali izvirne načine pouka in terenskih raziskav, s katerimi učenci in dijaki prepoznavajo vpliv podnebnih sprememb na domačo pokrajino.
Po vsakem tematskem sklopu se je razvila zanimiva razprava: bodisi o referatih bodisi o večni temi – koliko je človek s svojo dejavnostjo prispeval k podnebnim spremembam in koliko lahko vpliva na zaviranje in spreminjanje ter koliko se jim lahko s svojo dejavnostjo prilagaja.
Za družabnost so poskrbeli s kvizom, v katerem je najboljši vseznalec in poznavalec Krasa ter delovanja DUGSA osvojil kraški pršut.
Na spletni strani konference je na voljo program, gradivo in bogato ilustrirani zbornik na 293 straneh.

Društvo se že pripravlja na izvedbo naslednje mednarodne konference z naslovom “TRAJNOSTNI RAZVOJ V POKRAJINI”, ki ga načrtujemo 4. in 5. junija 2021.

Del udeležencev mednarodne konference, ki so z referati obogatili slovenski pedagoški prostor.

(Skupno 239 obiskov, današnjih obiskov 1)