Spoštovani!

Obveščamo vas, da Statistični urad RS (SURS) ponovno organizira srednješolsko tekmovanje Evropske statistične igre.
Z zbiranjem prijav na tekmovanje smo že pričeli. Na spletni strani www.stat.si/igre je dostop do obrazca, kjer lahko učitelji geografije v vlogi mentorjev prijavijo svoje ekipe in kjer so dosegljive vse informacije.
Prijave zbiramo do vključno 14. 1. 2019.

V sklopu promocijskih aktivnosti tekmovanja bomo v sodelovanju s Statističnim društvom Slovenije že prihodnji teden začeli izvajati brezplačni seminar na temo statistične pismenosti in promocije Evropskih statističnih iger 2019.
Seminar je namenjen vsem srednješolskim učiteljem, ki se na različne načine srečujejo s statistiko, še zlasti učiteljem matematike, geografije, informatike, ekonomije.
Glavni predavatelj bo prof. dr. Andrej Blejec, na seminarju pa bomo prisotni tudi koordinatorji tekmovanja iz SURS, ki bomo podali vse najpomembnejše informacije v zvezi s tekmovanjem.

Prijave zbiramo na http://bit.ly/ssprijava, seminarja pa se lahko udeležite na 4 različnih lokacijah v Sloveniji:

10. 12. 2018 ob 15. uri, Gimnazija Franceta Prešerna, Kidričeva cesta 65, Kranj 14. 12. 2018 ob 15. uri, Gimnazija Celje – Center, Kosovelova ulica 1, Celje 17. 12. 2018 ob 15. uri, Srednja šola Veno Pilon, Cesta 5. maja 12, Ajdovščina 7. 1. 2019 ob 15. uri, Gimnazija Bežigrad, Peričeva ulica 4, Ljubljana

Vse zainteresirane za prijavo na seminar v Kranju prosimo, da pohitijo s prijavo, saj je prijavnico treba oddati že do tega četrtka (6. 12. 2018).
Za udeležbo v Celju se prijavite do srede, 12. 12., v Ajdovščini do četrtka, 13. 12., ter v Ljubljani do četrtka, 3. 1. 2019.
Udeležba na tekmovanju ni pogoj za udeležbo na seminarju.

Prilagamo še kratko pojasnilo o vlogi in pomenu tekmovanja za vas mentorje in dijake.

Za vsa dodatna pojasnila smo dosegljivi na statigre.surs@gov.si.

Lepo vabljeni k sodelovanju na tekmovanju in k udeležbi na seminarju!

Statistični urad Republike Slovenije
Evropske statistične igre
www.stat.si/igre
Twitter@StatSlovenija